top of page

Sportmassage

 

Met sportmassage kun je 3 doelen nastreven:

 

  • Herstellend

  • Activerend

  • Ontspannend

 

Een herstellende massage wordt ingezet na fysieke inspanning, bijvoorbeeld na het sporten, na een yogales, of bijvoorbeeld na een lange dag hard werken. Bij een herstellende massage worden spieren losgemaakt en worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd naar het lymfesysteem.

 

Bij een activerende massage word je als het ware klaargestoomd voor een fysieke activiteit, dus vóórdat je gaat bewegen. Tijdens deze massage wordt ook de bloed doorstroming gestimuleerd door een actievere manier van masseren. Het effect is dat het lichaam meer zuurstof krijgt, wat kan leiden tot betere fysieke prestaties en een beter uithoudingsvermogen.

 

Een ontspannende massage is natuurlijk altijd lekker om te doen! Even helemaal niets, gewoon lekker liggen en genieten….

 

 

 

 

Sportmassage voor musici

 

Als musicus maak je veel uren in dezelfde houding. Tijdens uren van studie of performance heb je veel aandacht voor de te spelen muziek, waardoor houding en beweging al snel op een tweede plaats kunnen komen. Hierdoor kunnen spieren die je intensief gebruikt door langdurig in dezelfde houding zitten geblesseerd raken.

Om dit tegen te gaan kun je, naast regelmatig bewegen, af en toe een sportmassage ondergaan om je spieren soepel te houden en blessures te voorkomen. Door mijn jarenlange ervaring als musicus spreek ik ‘muzikantentaal’ en kan ik me goed inleven in de fysieke houding die jij als musicus hebt en hier een passend behandelplan voor maken.

BuZZonder-klankschaal.png

Klankschaal massage

Klankschaalmassage is een fantastische manier om helemaal tot rust te komen!

 In drukke tijden is het enorm belangrijk om af en toe even goed naar

 jezelf te luisteren en pas op de plaats te maken. 

 

Bij een klankmassage wordt gebruik gemaakt van feng-gong en diverse Tibetaanse klankschalen. Door de klankschalen op het lichaam in trilling te brengen komt je energiesysteem weer in balans, voel je een diepe ontspanning en kan je even alle stress van je af laten glijden.

 

 In een behandeling van 45 minuten kun je in een diepe ontspanning komen en alle stress van je af laten vallen. Het is in overleg ook mogelijk om een korte behandeling (30 minuten) of een

uitgebreide behandeling (60 minuten) te ondergaan.

Effecten van Klankmassage:

- geeft diepe ontspanning

- stimuleert het zelfherstellend vermongen van het lichaam

- ontspant de spieren

- verlaagt stress

bottom of page